Продуктова категория
Свържете се с нас

Тел: 0086-592-5337835, 5337836

Факс: 0086-592-5337838

E-mail: sales@lianyustone.com

Mob. & WhatsApp: 0086-13859958030

Адрес: Единица 25а, сграда А Zhongxin Plaza, Северна Hubin Road, Ксиамен, Китай

Телефонна линия
0086-592-5337836

Новини

Начало > НовиниСъдържание

Какви са характеристиките на гранит

Какви са характеристиките на гранит


1. Какво е Гранитът

Гранитът, основният състав на континенталната кора, е магма, образувана от кондензацията на магмата под повърхността на земята. Той е предимно под формата на минерали като кварц или фелдшпат. Източникът на гранита е латинската гранула, което означава зърно или зърно. Тъй като гранит е дълбока скала, тя често може да образува добре развита, видима минерална гранула, откъдето и името й. Не е лесно изветрян гранит, красив цвят, цвят и блясък изглеждат повече от сто години, високата си твърдост, устойчивост на износване, в допълнение към модерната архитектурна декорация, площадката на залата, все още е първият избор за външна скулптура.

201601151402026831874.jpg


2. Характеристики на гранит

Гранитът е добър строителен материал, но гранитът в части от района прелива от радон, естествен радиоактивен газ. Радон причинява рак на белите дробове, а Хонконг има 13 процента смъртни случаи от рак на белите дробове.


Това е най-често срещаната дълбока скала в земната кора, която се охлажда от магмата дълбоко в земната кора. Поради каменните настилки и каменните материали, добивът на гранит някога е бил важен отрасъл. Гранитът може да бъде произведен от скала или легло , и по-представителни за неравномерна скална маса. Основните компоненти са фелдшпат, плагиоклаза и алкален фелдшпат, които са изобилни, а относителното изобилие на двете е в основата на класификацията на гранит. В повечето гранити съотношенията на двата вида от фелдшпатите са по-малко от половината. Заедно с категорията на източните щати, централно и югозападно, в югозападна Англия, района на Балтийския щит, западната и централната Франция, Испания и много други райони на повечето от гранитите. отколкото алкалния фелдшпат, който е често срещан в някои части на Западна Съединените щати. Съдържанието на алкални фелдшпати значително надвишава плагиоклазния гранит с произход от Нова Англия, Великобритания и десетки места в Осло, Норвегия, но е по-малък, скалната маса в развитието на Северна Нигерия е много широка. Количеството кварц в скалата по-малко от 20% не е гранит, а максималното съдържание на тъмни минерали (желязо и магнезий) е около 20% .Неколко основни минерали в гранит са бялата слюда, черна слюда, hornite, пироксит или редки желязо olivine. Черната слюда може да се намери във всякакъв вид гранит, и обикновено, въпреки че понякога е много малък. Натриевият hornite и пирокситът , натриев ферит и ееолит) са характерни за алкалния гранит.Ако няма един клас в двата вида фелдшпат, то едва ли ще бъде основният минерал.Средните минерали обикновено са черна мика или бяла слюда или и двете.


Професионални доставчици на гранит: sales@lianyustone.com. В очакване на вашето зачеване (aquartzstone.com)

Един чифт: Не

Следваща: Цветен кварцов камък